Mardin İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda
kontrol ekipleri yaklaşan ramazan bayramı öncesi tüm kent genelinde gıda
denetimlerini arttırarak; sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmek için et ve
et ürünlerinin satışı, unlu mamuller, pastacılık, ekmek çeşitleri üretimi, ve
toplu tüketim yerlerine yönelik yapılan denetimlerde işletmeler; genel hijyen,
personel hijyeni, gıda hazırlama ve işleme ekipman hijyeni, kullanılan gıda
bileşenlerinin muhafaza ve satış koşullarının yönetmeliklere uygunluğu kapsamında
kontrol edilmiştir. Mevzuata uygun olmayan işletmelere 5996 sayılı Veteriner
Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu doğrultusunda yasal işlem
uygulanmıştır.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali ELÇİN
Ramazan ayı gibi belirli gıda ürünlerinin tüketiminin yoğunlaştığı dönemlerde,
gıda ürünlerinin satışını yapan, toplu tüketime sunan işletmelerde yapılan
denetimlerde halkın daha güvenilir ve sağlıklı ürünler tüketmesinin
hedeflendiğini belirterek, İl Müdürlüğümüz denetim ekiplerinin ramazan ayı
süresince kent genelinde denetimleri aralıksız sürdüreceğini ifade ettiler.