Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca uygulanmakta olan, Türkiye TarımHavzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında İlimiz ekolojisine uygun, ekonomik açıdan bölgeye katkı sağlayacak ürün deseni belirlenmesi amacıyla il düzeyinde alt havza çalışması toplantısı Mardin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapıldı.
Söz konusu toplantıya Bakanlık konu uzmanları ile Mardin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür V. Bekir KILIÇ, Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünden Şube Müdürü İbrahim Halil DUMAN ve Teknik Personeller, İl Müdür Yardımcısı Cemal TARI, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Şirin İMRAK, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri, teknik personeller, Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Prof Dr. Tahsin SÖĞÜT, Doç.Dr. Aydın ALP, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Yetkilileri, Toprak Mahsulleri Ofisi, Ziraat Mühendisleri Odası, GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve Önder Çiftçi Derneği teknik personeli katıldı.
Mardin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda, İl Müdür Vekili Bekir KILIÇ'ın açılış konuşması ile başladı. Bakanlık konu uzmanları eğitim boyunca slâyt gösterisiyle belirlenen ürünlerin sunumları yapıldı. Bakanlıktan ve Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesinden katılım sağlayan ürün uzmanları ve akademisyenler tarafından bilgilendirme yapılarak, katılımcıları öneri ve talepleri doğrultusunda Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) formatında haritalarının çıkartılması ile toplantı sonlandırıldı.