Resmi Kontrol Görevlileri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılının başlamasıyla birlikte okul kantin ve yemekhanelerine yönelik denetim ve kontroller yapılmaya başlanmıştır. Bu kapsamda İlimiz merkezi ve ilçelerinde, Taşımalı Eğitim kapsamındaki öğrencilere yemek hizmeti sunan yemek fabrikalarında personel hijyeni, ekipman hijyeni, kullanılan gıda bileşenlerinin uygunluğu ve muhafaza şartları, ürünlerin son tüketim tarihleri kontrol ediliyor.
Rutin olarak gerçekleştirilen denetimleri; okulların açılmasıyla daha da yoğunlaştırdıklarını belirten Mardin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali ELÇİN, öğrencilerin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için okul kantin ve yemekhanelerinin denetimlerinin büyük önem taşıdığını ve ayrıca satın alınan gıdalarla ilgili herhangi bir şikayeti olan öğrencilerimizin; Alo 174 Gıda Hattını arayarak ihbarda bulunabileceğini belirtti.