Denetim ve kontrol hizmetlerinde görev alacak personelin
eğitimine ilişkin İl Müdürlüğümüzce düzenlenen “Kontrol Görevlisi Kursu” sona
erdi. Mardin İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hizmet binası toplantı salonunda
yapılan ve 5 gün süren eğitim sonunda katılımcılara sertifika verildi. Kontrol
Görevlisi Kursuna toplam 38 kursiyer katılarak, kurs sonunda “Kontrol
Görevlisi” unvanı almaya hak kazandı.
Beş gün süren eğitim sürecinde kursiyerlere;
5996 Sayılı Kanun, Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik ve
Prosedürler, Hijyen Yönetmeliği, Hayvansal Gıdalar için Özel Hijyen Kuralları
Yönetmeliği, Kayıt ve Onay Yönetmeliği, Hayvansal Gıdaların Resmi Kontrolüne
İlişkin Özel Kuralları Belirleyen Yönetmelik, Türk Gıda Kodeksine
dayanılarak yayımlanan Yönetmelikler ve Tebliğler, üretim ve satış
noktalarından numune alma usul ve esasları, numune alma aletlerinin kullanımı,
Temel HACCP ve Ön Gereksinimler, Temel HACCP Prensipleri ve Tetkik, Tesis
Ziyareti ile uygulamalı numune alma gibi konularda bilgi verildi.
Düzenlenen sertifika törenine katılanGıda
Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz Ali ELÇİN, kursiyerlere hitaben yaptığı
konuşmasında ‘’Gıda kontrolörlüğünün zor
ve özen isteyen bir görev olduğunu sizlere düşen görev, sürekli mevzuatları
takip ederek, işinizin nasıl yapılacağını iyi öğrenmenizdir. Açıktır ki
denetlediğiniz işletmelerden daha fazla bilgiye sahip olmak, hem denetimi
kolaylaştıracak, hem de denetlediğiniz işletmenin güvenini kazanarak, denetimin
anlam kazanmasına yol açacaktır. Sahada görev
alırken denetim yapmanın sadece ceza kesmek olmadığını, aynı zamanda eğiterek,
öğreterek ve yönlendirerek insanlarımızı bilgilendirmenin, gerekli uyarıları yapmanın
önemli olduğunu ‘’vurguladı. Sayın ELÇİN
konuşmasının devamında, eğitime katılan tüm kursiyerlere ilgilerinden dolayı
teşekkür edip, yeni görevlerinde başarılar diledi.